TALLERS DE MÚSICA A SECUNDÀRIA

Als tallers de música treballem diferents activitats que ajuden els alumnes a desenvolupar la seva creativitat. Es tracta de jugar i passar-s’ho bé amb la música. Ja sabem que jugar és important pels nens i nenes, forma part del seu aprenentatge. També és important aprendre jugant pels alumnes de l’ESO.

En català i castellà diem que sabem o volem “tocar un instrument” però és molt interessant anar al francès i a l’anglès per a dir la mateixa frase:  “jouer un instrument” o “to play un instrument”. Aquests dos verbs volen dir jugar. Hem d’aprendre a jugar amb la música a totes les edats, igual que ho fem en altres àmbits.

Les activitats dels tallers són molt variades i a l’hora de proposar-les sempre es té en compte els interessos i les necessitats dels alumnes. Aquestes que enumerem a continuació són les més habituals però sempre en poden sorgir de noves en funció dels grups o les promocions.

PERCUSSIÓ

A través de diversos tipus de percussió:  percussions petites,  percussió corporal, al taller experimentem amb diferents ritmes explorant les possibilitats d’interacció que tenen els diferents instruments, es treballa de forma col·lectiva en la improvisació, la composició i en la preparació de presentacions públiques.

Petites percussions

 

Cups 

 

PLAYBACKS

Els playbacks ajuden els alumnes a vèncer la seva inhibició i actuar com si fossin músics i cantants professionals. Ells mateixos escullen els temes que més els hi agraden i treballen durant els tallers les actuacions que després enregistraran en vídeo.

IMG_20150429_184201

 

Els PLAYBACKS permeten els alumnes desenvolupar les seves necessitats creatives i artístiques encara que no tinguin coneixements musicals suficients per tocar o cantar en grup. És una alternativa al combo pels alumnes que no estudien cap instrument musical.

 

 

Els vídeos enregistrats s’editen per aconseguir un resultat el més artístic possible. Aquí teniu alguns exemples:

 

 

COREOGRAFIES

Als alumnes també els agrada ballar. Durant la primària hem treballat força les danses tradicionals i a secundària també les treballem. Tanmateix als tallers de música els hi donem la possibilitat de realitzar les seves pròpies coreografies amb temes actuals que escullen ells mateixos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s